AR functionaliteit vanaf pCon.planner 8.3.1

Met versie 8.3.1 is pCon.planner uitgebreid met de functionaliteit om uw ontwerp te exporteren naar AR-compatibele formaten. Wij geven u graag enkele tips ter ondersteuning.

In ons blog vindt u een korte tekst over deze nieuwe functionaliteit en een voorbeeldbestand voor Android en iOS.

Wat betreft de mobiele apparaten waarmee het geëxporteerde bestand moeten worden gepresenteerd, zijn er van uit onze kant geen specificaties. De enige vereiste voor het gebruik is de AR capaciteit van het mobiele apparaat.

Er moet echter wel rekening gehouden worden met het volgende:

Hoewel iOS-apparaten met een eigen AR-kit worden geleverd, is dit helaas meestal niet het geval bij Android-apparaten. Android-gebruikers hebben daarom mogelijk een aparte AR-viewer-app nodig om de inhoud te presenteren. Om deze reden hebben we een bijbehorende FAQ voor de gebruikers gemaakt.

Houd er ook rekening mee dat pCon.planner alleen de mogelijkheid biedt om te exporteren naar AR-compatibele formaten. De verdere verwerking, d.w.z. de presentatie van de bestanden op mobiele apparaten met behulp van een cloud en een AR-app, maakt geen deel uit van de functies van pCon.planner.

De gebruiker kan zelf checken of de mobiele apparaat ,die gebruikt wordt voor de AR functie, hiervoor geschikt is. Dit kunt u op de volgende websites controleren: