Conversatie beginnen

Veel gestelde vragen over pCon.planner

Werkt u in de meest recente versie van pCon.planner?

Controleer voordat u een probleem van pCon.planner meldt of u in de meest recente versie werkt. Als dit niet het geval is, update deze dan eerst. Veel problemen worden opgelost door te updaten.


Heeft u een probleem met OFML-data?

Controleer eerst in de pCon.update DataClient of er een update beschikbaar is voor deze data. Veel problemen zijn al opgelost door te werken met de meest recente data van een fabrikant.


pCon.planner is traag en vaak aan het laden.

  • Controleer of uw grafische kaart en driver up-to-date is. Deze informatie kunt u vinden in pCon.planner onder Help/Systeeminfo/Weergave/Hardware. In deze handleiding vindt u meer informatie over deze onderwerpen. 
  • Door veel elementen uit het 3D Warehouse te gebruiken in de tekening, is pCon.planner trager. 
  • Schoon de tekening op: Bestand/Opschonen
  • U kunt de tekening ook kopiëren en plakken in een nieuw bestand. 

Melding admin gebruiker.

Als u bij het updaten of installeren van pCon.planner of OFML-data moet inloggen met een admin gebruikersnaam en wachtwoord, betekent dit dat u geen admin rechten heeft om wijzigen uit te voeren. Neem voor deze logingegevens contact op met een collega of uw IT-partner.  


Delen van de tekening verdwijnen.

Het kan zijn dat tijdens het inzoomen in de tekening delen van de tekening verdwijnen. Dit komt waarschijnlijk omdat de tekening te ver van het UCS (het kruis in de tekening) staat. Dit betekent dat het UCS verplaatst is. Klik met de rechterknop in het witte vlak en klik op Plaats UCS als WCS-oorsprong. Selecteer nu de tekening naar het UCS. Als het UCS al goed staat, en u heeft bovenstaande problemen, selecteer dan ook de tekening en verplaats deze naar het UCS.  


Voor video's over de onderstaande onderwerpen, kunt u klikken op de links 

NL_Externe_grafische_kaart_toewijzen.pdf

  1. 344 KB
  2. Bekijken
  3. Downloaden

EN_Assigning_external_graphics_card.pdf

  1. 346 KB
  2. Bekijken
  3. Downloaden
Alles downloaden
Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee