Veel gestelde vragen over pCon.planner

Werkt u in de meeste recente versie van pCon.planner?

Controleer voordat u een probleem in pCon.planner meld of u werkt in de meest recente versie van pCon.planner. Zo niet update pCon.planner dan. Veel problemen zijn al opgelost door te werken in de meest recente versie.

U heeft een probleem met OFML data uit een productbibliotheek van een fabrikant?

Controleer eerst in de pCon.update DataClient of er een update beschikbaar is voor deze data. Veel problemen zijn al opgelost door te werken in met de meest recente data van een fabrikant.

pCon.planner loopt traag en is vaak aan het laden.

•  Controleer of uw grafische kaart en driver up-to-date is. Deze informatie kunt u vinden in pCon.planner onder Help/Systeeminfo/Weergave/Hardware.
  • Voor meer informatie over dit onderwerp zie deze items op ons blog:  Externe grafische kaart toewijzen en Zo lost u presentatie en performance problemen op in pCon.planner en bij Systeemeisen en Technische tips.
  • Door veel elementen uit het 3D Warehouse te plaatsen in de tekening, loopt pCon.planner trager.
  • Schoon de tekening op: Bestand/Opschonen
  • Copy/paste om de tekening te plaatsen in een nieuw bestand.

Melding admin gebruiker.

U probeert een update of een installatie uit te voeren die betrekking hebben met pCon.planner of OFML data maar u krijgt een melding te zien een admin gebruikers naam en wachtwoord in te voeren. Dit betekend dat u geen admin rechten heeft om wijzigingen (b.v. updates van de DataClient) op uw computer uit te voeren. Neem voor de login gegevens contact op met een collega of uw IT partner.

Delen van de tekening verdwijnen.

Tijdens het inzoomen in uw tekening verdwijnen delen van de tekening. De reden dat delen van de tekening verdwijnen tijdens het draaien, komt waarschijnlijk omdat de tekening te ver van het UCS (het kruis in de tekening) staat. Het kan zijn dat het UCS verplaatst is. In dat geval klik met de rechter muisklik in het witte vlak en klik op Plaats UCS als WCS oorsprong. Selecteer nu de tekening naar het UCS. Als het UCS al goed staat, en u heeft bovenstaande problemen, selecteer dan ook de tekening en verplaats deze naar het UCS.

Volg de links naar ons youtube kanaal voor uitleg over onderstaande onderwerpen: